top of page

Horsemanship is a road we take together 

Bij Essential Horsemanship brengen we het paard zowel fysiek als mentaal in balans. Door vertrouwen, respect en vriendschap naar het paard uit te stralen zal het traject dat we samen zullen afleggen ervoor zorgen dat het makkelijk zijn rust en ontspanning zal vinden. Vanaf dat moment kunnen we het paard voorbereiden en trainen om naar een vooropgesteld resultaat te werken. Meer informatie over onze trajecten is terug te vinden onder "Horsemanship-diensten".

Waarden 

Snapseed.jpg
Vertrouwen

Sleutel tot succes

Vertrouwen is meer dan een woord. Het is een gevoel dat je creëert bij het paard, waardoor het weet dat het zich mag geven. Met vertrouwen tussen het paard en mij zal ik makkelijker het beoogde doel kunnen behalen.  

DSC_0189.jpeg
Respect

Niet zomaar een dier

Paarden zijn zeer intelligente dieren die ook net zoals wij gevoelens hebben. Zij verdienen respect zoals alles en iedereen. Elk paard heeft zijn persoonlijkheid en daar pas ik me dan ook aan aan. 

IMG_4970 bewerkt.jpeg
Vriendschap

De klik 

Het paard moet zich veilig en ontspannen voelen wanneer ik er mee aan de slag ga. Een ontspannen paard gaat veel meer open staan voor nieuwe dingen en beter onthouden wat het geleerd heeft.  

bottom of page