top of page
IMG_8922_edited.png

Balanced Horsemanship

Balanced Horsemanship is de combinatie van Natural Horsemanship en Academische Rijkunst. Dit is mijn favoriete methode omdat de focus zowel op de mentale als fysieke ondersteuning van het paard ligt. Klinken deze methoden jou nog niet bekend in de oren? Ontdek er dan hier meer over.

 

Natural Horsemanship

Natural Horsemanship is een manier van paardentraining die gebaseerd is op het begrijpen van het natuurlijke gedrag van paarden. In deze methode ligt de focus op het begrijpen van lichaamstaal en het werken met de natuurlijke instincten van het paard. Door te focussen op non-verbale signalen en het begrijpen van de subtiele communicatie van het paard, kunnen paard en ruiter elkaar beter leren begrijpen en zo hun band verbeteren. Trainingssessies Natural Horsemanship omvatten vaak grondwerk, waarbij er vanaf de grond wordt gewerkt om basiscommando's te leren en wederzijds respect op te bouwen. Enkele veelgebruikte technieken binnen Natural Horsemanship zijn de join-up, pressure and release, het herkennen van lichaamstaal, desensibilisatie en het gebruiken van natuurlijke obstakels.

 

snszdgls54qgfh2f820230530163340.jpg
IMG_2997.JPG

Academische Rijkunst

Academische Rijkunst is een verfijnde benadering van paardrijden die voortkomt uit eeuwenoude tradities en klassieke principes. In de Academische Rijkunst ligt de nadruk op het ontwikkelen van de fysieke en mentale capaciteiten van het paard, waarbij harmonie en symmetrie centraal staan. Deze stijl van rijkunst is gebaseerd op de ideeën van lichtheid, balans en subtiele communicatie tussen ruiter en paard. Een kernaspect van Academische Rijkunst is het streven naar een gelijkmatige ontwikkeling van beide zijden van het paardenlichaam. De ruiter streeft naar een evenwichtige zit en gebruikt zachte, precieze hulpen om het paard te begeleiden. Trainingssessies binnen Academische Rijkunst omvatten net als bij Natural Horsemanship ook vaak grondwerk en werk aan de hand om het paard voor te bereiden op het dragen van een ruiter. Het belang van een ontspannen rug en het gebruik van de achterbenen staat hierbij centraal. Het doel is om een paard te ontwikkelen dat fysiek gezond, mentaal alert en bereid is om met lichtheid en elegantie te bewegen onder het zadel.

 

Benieuwd naar wat en hoe je van mij kan leren?

bottom of page