top of page

Paard op training

Droom jij ervan om een specifiek probleem met jouw paard opgelost te zien (trailerladen, buiten rijden, ...) of laat je hem of haar graag optimaal begeleiden bij het zadelmak maken? Gaat het moeizaam om dit zelf aan te pakken of heb je eigenlijk de tijd niet om hier mee aan de slag te gaan? Dan kan je jouw paard gedurende een periode intensief laten begeleiden door mij.

 

WhatsApp Image 2023-11-13 at 21.38.28.jpeg
I7DL6033.JPG

Jouw paard op training ... Wat houdt dat in?

Jij kiest waarvoor jouw paard op training komt. Je kan bij mij terecht voor basis grondwerk, trailerladen, zadelmak maken, doorrijden, probleemgedrag, ontspannen lopen, op wandeling gaan, ... en veel meer. Kortom, alles waar jij en jouw paard op dat moment nood aan hebben.

 

Hoe lang moet mijn paard op training blijven?

Dat hangt van jouw paard en de training af. Wil jij dat jouw paard volledig wordt opgeleerd of lopen jullie tegen één specifiek probleem aan? Het ene paard heeft soms ook meer tijd nodig met iets dan het andere. We bespreken de trainingsduur samen aan de hand van jouw vraag, de noden van jouw paard en jouw budget.

Praktisch:

Jouw paard krijgt gedurende de trainingsperiode een eigen paddockje met water, hooi en een schuiltent.

 

Hij of zij krijgt dan voor 5 dagen per week minstens 1x training per dag. In het begin neem ik dit volledig voor mijn rekening, maar naar het einde van de trainingsperiode toe neem ik ook jou er graag even bij, om zo ook jullie communicatie onderling te helpen verbeteren.

 

De kostprijs van 1 maand training is 800 euro.

"Op haar 3 jaar is Fee bij ons gekomen en omdat ze nog niets kon, enkel een halster dragen, heb ik besloten om ze bij Elise in training te zetten. Ze heeft 2 maanden in training gestaan en wat ze op die tijd heeft geleerd is ongelooflijk. Elise is zo goed in haar vak, wat zij allemaal klaar krijgt, Chapeau. Daarom heb ik haar ook gevraagd om mijn lief Tinkertje zadelmak te maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook weer een succes zal zijn! Ik ben heel blij dat Elise in ons leven is gekomen.

Christa - eigenaresse van trainingspaard Fee

Interesse, vragen of de knoop doorhakken?

I7DL5997.JPG
"In april 2022 ging mijn liefste paardenvriendin Evita op training bij Elise. Evita was toen bijna 5 jaar oud en klaar om zadelmak gemaakt te worden. Dit was echter geen evidentie. Evita is een spaanse merrie met veel pit en een toch wel uniek karakter. Het was voor mij dan ook een grote stap om haar uit handen te geven aan iemand nieuw, maar wat ben ik blij dat ik deze stap toch heb genomen. Elise neemt haar tijd zowel jou als je paard te leren kennen en gaat samen met je geliefde viervoeter opzoek naar wat werkt voor haar of hem. Voor zowel Evita als mij was dit dus de perfecte match. Ik herinner me heel veel schrik te hebben gehad om Evita te verhuizen voor een langere tijd. Een kudde vinden die aansloot bij Vita was een hele uitdaging in het verleden, dus haar wegnemen van haar vertrouwde plekje zag ik in eerste instantie niet echt zitten. Elise had hier veel begrip voor en stelde me gerust dat ze er alles aan zou doen haar een tweede thuis te geven en dat was uiteindelijk ook echt het geval. Wekelijks kreeg ik updates over de training en Evita in het algemeen. Ik was steeds welkom om haar te komen bezoeken. Het avontuur bij Elise liep onverwachts anders dan verwacht. Evita liet steeds meer protest zien in galop waardoor Elise het raadzaam vond de osteopaat te laten komen. Evita heeft twee maanden bij Elise gestaan tot we vandaar rechtstreeks naar de kliniek zijn gereden voor verder onderzoek. Ik kan niet beschrijven hoe ondersteunend Elise is geweest voor zowel mij als Evita die periode. Na een behandeling en revalidatie kwam Elise naar ons toe in Wuustwezel en hielp ze ons terug van start te gaan. Galop onder het zadel is nog steeds niet aan de orde, maar stap en draf gaan perfect. Ik heb een paard dat uit zichzelf parkeert aan het opstapje en waar de noodstop als geen ander op staat. We zijn nu 1,5 jaar later en ik heb nog tot de dag van vandaag geen spijt van mijn investering in Elise en Evita. Niet iedereen klikt met Evita, maar met Elise ging dit vanzelf. Van Elise heb ik geleerd hoe belangrijk is het tempo van je paard te volgen. Vita is nu 6,5 jaar en ook al staat ze nog niet waar vele andere paarden van die leeftijd staan, ik vind het helemaal perfect zo. We groeien samen en nemen de tijd en ruimte die we nodig hebben. Elise was daarin een prachtig voorbeeld. Ik heb het al 1000x gezegd, maar dankjewel Elise. Je zit voor altijd in ons hart!"

Aster - eigenaresse van trainingspaard Evita

bottom of page