top of page

Elise 

Flitz en Essie 1 web.jpg

Al van jongs af heb ik een grote passie voor paarden die in de loop van de jaren, door mijn ervaringen in de paardenwereld, alleen maar groter is geworden.  Om mijzelf zoveel mogelijk vertrouwd te maken met dit majestueuze dier ben ik begonnen met vrijwilligerswerk op een ijslander-stoeterij. Na deze periode kon ik daar als werknemer beginnen en heb ik mijn passie voor het lesgeven ontdekt. Voor ik mijn eigen paarden kon aanschaffen, heb ik met meerdere paarden en pony's van andere eigenaars mogen werken. Hierdoor heb ik interesse gekregen in het grondwerk en bitloos rijden. Om mij in de deze materie verder te verdiepen heb ik in mijn vrije tijd nog lessen en cursussen gevolgd bij Joke Spaas, Two Lazy Seven Ranch, Bent Banderup, Klaartje Van Steen, Horsemans Paradise... Deze referenties in het horsemanship blijven nog steeds mijn bron van inspiratie en techniek.  Maandelijkse bijscholingen zorgen er voor dat ik steeds van de laatste ontwikkelingen op de hoogte ben. 

Mijn gevolgde studies:
2019 - 2021: Instructeursopleiding Balanced Horsemanship bij Horsemans Paradise
2022: Teachertraining bij Joke Spaas

Mijn eigen kudde

Flitz - 21/02/2020

De jongste telg van de kudde, alsook de nieuwste. Toen ik hem voor het eerst zag -hij was toen twee weken oud- was het liefde op het eerste gezicht. Op de leeftijd van zes maanden mocht ik hem verwelkomen op de wei. Zijn plek zoeken in de kudde was niet gemakkelijk maar met de nodige liefde en tijd heeft hij zijn plaats gevonden. Flitz is een onzeker paard  en van nature ook angstig. Wat hij nodig heeft is een rustige aanpak en het geven van vertrouwen. Zijn zachtaardig karakter en hoog knuffel gehalte doen je meteen smelten.  

IMG_2565.JPG

Essi - 23/03/2011

Essi kwam bij mij toen hij zes jaar oud was. Hij is een zeer slim en meelevend paard. Van zodra ik me anders voel of anders reageer dan wat niet in de lijn ligt met het "normale" voelt hij dat meteen. Essi is ook het paard waar ik het meeste van leer. Zoals de meeste arabieren is hij heel alert, angstig en reageert hij fel op situaties. Daarom werk ik bij hem vooral op ontspanning en vertrouwen. Enge situaties die zich voordoen vragen dan ook om rust en ontspanning. Zo komen we samen door de situatie. Eerlijk, zacht en open in zijn omgang waardoor hij een echt plezier is om mee om te gaan. Als ik hem alles geef, geeft hij mij alles terug.  

IMG_3396.JPG
bottom of page