top of page
IMG_7934.jpeg

Een paard is een complexe puzzel waarvan alle stukjes in elkaar moeten vallen. We moeten alles goed bekijken hoe het geheel samen past om tot een goed traject te komen met paard en mijzelf. Ik gebruik zeer hard de principes van het balanced horsemanship wat wil zeggen dat het paard zowel fysiek als mentaal goed in zijn vel moeten zitten. Hiermee kunnen we de beste resultaten boeken. We kunnen mijn manier van werken opsplitsen in twee verschillende trainingen. Natural horsemanship en academische rijkunst.

Natural Horsemanship

Eigenaar zijn van een paard kan soms een lastige klus zijn. Een goede relatie tussen paard en jezelf is iets dat we allemaal willen. De wederzijdse liefde maakt dan ook het eigenaarschap van een paard het mooiste dat er is. Soms is deze wederzijdse liefde er niet meteen en moet hier aan gewerkt worden. Door grondwerk te doen en ons paard leren om te gaan met moeilijke situaties geven we deze veel zelfvertrouwen, een basisbehoefte dat een paard nodig heeft om zichzelf verder te ontwikkelen.

Merk je dat:

  • Paard is angstig, let niet meer op jou en bijgevolg loopt het je omver? 

  • Paard trekt en sleurt je alle richting uit? 

  • Voetjes optillen gaat moeizaam?

  • Longeren is een hele uitdaging?

  • Je paard en jij leven naast elkaar in plaats van met elkaar?

  • Het werken met je paard is een enorme opgave waarbij er geen ontspanning te vinden is? 

Dit zijn allemaal zaken die we kunnen aanpakken door aan goede natural horsemanship te doen. Dit zal ook de basis leggen om verdere problematieken en zaken op te lossen: 

  • Trailerladen

  • Jonge paarden opleren 

  • Zadelmak maken 

  • Angstig paard rust brengen 

  • Basis technieken beheersen

IMG_7930.jpeg

Academische Rijkunst

Heeft u ooit al gehoord van de natuurlijke scheefheid? Dat is de manier van scheef lopen dat een paard van nature heeft. Dit is een volkomen normaal en niet ernstig fenomeen. Echter van zodra we er voor kiezen om het paard te gaan berijden is het zeer belangrijk dat we deze scheefheden gaan trainen. Dit noemen we dan weer rechtrichten. Dit onderdeel is zeer belangrijk in de ontplooiing van het paard om er voor te zorgen dat het paard fysiek in staat is om ons mee te nemen op zijn rug en hierbij de juiste ondersteuning te geven. 

Merk je dat:

  • Bij het longeren trekt je paard je naar buiten? 

  • Het paard een voorkeurskant heeft voor het aanspringen in galop? 

  • De cadans van het paard onregelmatig is bij het rijden? 

  • Correcte en mooie buigingen bij het paard uitblijven waardoor cirkels snel op ovale beginnen te lijken? 

  • Het hoofd van het paard alle richtingen uitgaat? 

  • Paard trekt en hangt aan de teugels waardoor het eerder een "marathon" is dan een ontspannen rit? 

Dan lijkt het me best om samen even te kijken naar deze natuurlijke scheefheid van het paard en deze hierop te trainen. Heel wat van de bovenstaande zaken kunnen hier al goed mee opgelost worden.

Privé les

Bij een privé les gaat alle aandacht uit naar het onderdeel waar jij en je paard moeite mee hebt of op wil trainen. Mogelijkheid tot verplaatsing bestaat om op locatie te komen en hiervoor zal een standaard tarief voor een les 40 EURO excl vervoerskosten zijn.

Cursussen

Er is een mogelijkheid om bij mij op locatie cursusdagen te komen volgen. Alle data en info vind je hier.

 

Paard in training

Tijd is een heel kostbaar goed en soms kom je tijd en handen te kort. Misschien mis je ook de kennis van bepaalde materie om een goede start te maken met je paard. Wil je graag je paard al een goede basis meegeven? Paard zadelmak maken? Volledig laten trainen om met vertrouwen en rustig de trailer op te gaan? Daarvoor kan je ook bij mij terecht. Laten we samen even persoonlijk de mogelijkheden bekijken.

 

Jaartrainig

Kan je je vinden in mijn manier van werken of heb je specifieke hulp nodig op langere termijn? Dan is er steeds de mogelijkheid om een langer traject aan te vragen. De jaaropleiding balanced horsemanship geeft jullie de unieke kans om een jaar lang begeleid te worden in jullie traject met jou en paard! Kijk gerust eens hier voor verdere info!

Snel contact 

Interesse in één van deze trajecten of lessen? Gebruik dit snel invul formulier

 

Bedankt voor je bericht!

Les met mijn paarden

Heb je zelf geen paard maar altijd al gedroomd om de eerste stappen te zetten? Bij Essential Horsemanship is er ook de optie om één van mijn paarden te gebruiken om je vertrouwd te maken met dit prachtige dier. Samen kunnen we dan bekijken welke materie je graag aanleert en beter onder de knie krijgt. Aan de hand van de materie die je graag wenst te leren, kiezen we het paard dat daar het meest geschikt voor is. Wil je graag mijn paarden leren kennen? Kijk dan zeker eens op de over mij pagina!

 

bottom of page