top of page

Tweedaagse cursussen

Tijdens een tweedaagse gaan we opzoek naar
jou connectie met je paard en bekijken we hoe
we hier samen aan kunnen werken. We bekijken
jullie als individu en hoe we jullie relatie kunnen
versterken. 

Tijdens een horsemanship weekend draait het
vooral om de wederzijdse communicatie tussen
jou en je paard te verbeteren. Dit doen we door behulp van schriktraining, paarden leren omgaan met druk, enge situaties creëren en oplossen,... Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Theorie en praktijk worden afgewisseld waardoor we een zeer brede basiskennis ontwikkelen. 

Tijdens een academisch weekend bekijken we hoe ons paard fysiek in elkaar zit. Wat moeten wij trainen om onze paarden te helpen wanneer ze ons gewicht moeten dragen? Hoe kunnen we onze paarden fysiek versterken en ze leren om de juiste spieren te gebruiken? Ook in dit weekend wordt de theorie en praktijk afgewisseld waardoor jullie met een goeie boterham aan kennis weer naar huis kunnen gaan. 

De cursusdagen vinden bij mij op locatie plaats in Lippelo. Daar krijgen de paarden een paddockje met schuilstal waar ze kunnen genieten van hooi en water. Ook jij krijgt lunch die dag. De cursusdagen worden meestal gestart met een beetje theorie waarna we daarna direct overgaan naar de praktijk! De prijs voor een tweedaagse cursus bedraagt 200 euro/persoon.

Check hieronder de data van de tweedaagse cursussen:

17 - 18 juni: Horsemanship tweedaagse (rijden+grondwerk)
15 - 16 juli: Academische rijkunst tweedaagse (rijden+grondwerk)
12 - 13
 augustus: Balanced Horsemanship tweedaagse (basis)

Lijkt één van deze tweedaagse cursussen iets voor jou te zijn? Aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen naar info@essential-horsemanship.com of contact te zoeken via het contactformulier. Pas op: plaatsen zijn beperkt! Tot dan! 

313786839_5766881323372215_8983696960334920051_n.jpg
bottom of page